Wyznaje zasadę, że aby osiągnąć sukces, trzeba mieć pasję, być cierpliwym i konsekwentnie inwestować w przyszłość.
Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski 2016. Nauczyciel zawodów gastronomicznych, powołany przez MEN do grona ekspertów, pracujących nad rozwojem systemu edukacji zawodowej. Ambasador Tygodnia Umiejętności Zawodowych 2017, 2018, 2019. Trener i mentor adeptów sztuki kulinarnej do Euro Skills Budapeszt 2018, World Skills Kazań 2019 oraz EuroSkills Graz 2020 . Ambasador Kulinarnego Pucharu Polski 2019.
Menu oparte na darach natury obfituje w sezonowe warzywa i owoce, warzywa i zioła z własnych upraw, ryby z pobliskich jezior, dziczyznę oraz grzyby. Czerpiąc z najważniejszych założeń nurtu Slow Food, większość produktów wykorzystywanych do kompozycji dań pochodzi od lokalnych dostawców.
Sąsiadująca z restauracją Winnica Pałac Mierzęcin – jedna z największych w kraju, nie pozostaje bez wpływu na koncepcję miejsca. Szeroka paleta własnych win, nagradzanych na konkursach w kraju i za granicą doskonale podkreśla smak potraw.
Maksymalna liczba osób: 100
NAGRODY:
GAULT ET MILLAU 2016, 2017, 2018 – dwie czapki dla Restauracji Destylarnia w przewodniku Gault et Millau
REKOMENDACJA SLOW FOOD 2015 - szacunek dla lokalnej tradycji kulinarnej, własne uprawy i bliską współpracę z okolicznymi dostawcami doceniła organizacja Slow Food Polska, przyznając Restauracji Destylarnia pierwszą w województwie lubuskim rekomendację.
GRAND AWARD - TRZY WIDELCE 2015 – najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurants 2015
GRAND AWARD - TRZY WIDELCE 2014 – najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurants 2014
Hermes 2013 oraz tytuł NAJLEPSZEJ RESTAURACJI W REGIONIE przyznawany przez Tygodnik Restauratora.
Pałacowa Spiżarnia to smaki i zapachy Mierzęcina zamknięte w słoikach i butelkach. Powstała aby odwiedzający nas Goście mogli cieszyć się bogactwem doznań kulinarnych również po opuszczeniu granic majątku, w domowym zaciszu. Polecamy przetwory własnej produkcji, według autorskich przepisów Szefa Kuchni Pawła Salamona. Tylko naturalne, lokalne składniki, proste receptury i tradycyjne metody wytwarzania gwarantują najwyższą jakość.
Rezerwacje można składać mailowo:
Telefonicznie w godzinach 12:00-22:00:
+48 95 71 31 630
* Pola wymagane